Näsbergsvägen 14

Vad, Söderbärke

Bygg ditt drömboende på denna strandnära tomt med sjöutsikt

Här får du möjlighet att förvärva en strandnära tomt i ett nybyggt område i natursköna Vad. Området består av totalt 19 tomter varav 11 redan är sålda. Med varje tomt medföljer en andel i samfällighet som har rätt att anlägga gemensamma båt och badbryggor vid strandlinjen i direkt anslutning till området. Dessutom finns en befintlig badplats redan anlagd i direkt anslutning till området. Byggnationen i området pågår för fullt efter att etapp 1 såldes slut på mycket kort tid. Nu släpper vi resterande 8 tomter. Dessa 8 tomter har varierande storlek och läge så här kan du välja vilken tomt som passar dig bäst och sedan välja husmodell som passar er och era önskemål bäst. Det finns ca 60 husmodeller i katalog att välja mellan men du kan också i samråd med Anebyhusgruppen välja att designa ditt egna hus tillsammans med arkitekt och låta Anebyhusgruppen producera huset. Med Anebyhusgruppen väljer du som kund själv hur mycket eller lite du vill göra och du kan välja mellan allt från totalentreprenad där Anebyhusgruppen ansvarar för allt för hela bygget fram till inflyttning till att endast köpa materialsatsen från Anebyhusgruppen och sedan i egen regi låta uppföra huset antingen själv eller anlita egna entreprenörer. Välkommen hem!

Fakta

Utgångspris
795 000 kr
inkl. anslutning VA
Tomtarea

1 833 m²

Fastighetsmäklare

Profil

Elin Bornesäter

070-924 99 76

elin@nokus.se

Vatten och avlopp

Vatten saknas. Avlopp saknas Kommunalt vatten och kommunalt avlopp finns draget i området och anslutningsavgiften för detta är inkluderad i tomtpriset.

Taxeringsuppgifter

Typkod

210, Småhusenhet, tomtmark.

Totalt

149 000 kr

Mark

149 000 kr

Skatt/avgift

1 490 kr

Taxeringsår

2021

Närområde

Vad är en tätort i Smedjebackens kommun, Dalarna. Samhället ligger cirka 10 km nordväst om Fagersta. I söder gränsar Vad till sjön Södra Barken, i norr till sjöarna Mäsen och Dammsjön/Ginnan. Bland sevärdheter i Vad kan Sämogården (Svärmorsgården), en välbevarad bergsmansgård, nämnas. Den ligger i de äldre delarna av Vads by mellan Dammsjön och Södra Barken. Gården är släktgård till en av de första åborna; Torsten Holstensson. Den undre våningen på mangårdsbyggnaden ska ha uppförts 1610. Övervåningen tillkom 1780. År 1867 renoverades byggnaden. Bland andra äldre byggnader på gården märks främst en svalbod som sägs ha uppförts redan 1491.

Kommunikation

Vad har en väl trafikerad tågstation som ger de boende goda pendlingsalternativ. Exemplevis når man med tåg Stockholm på 2h25min, Göteborg på 4h50min, Borlänge på 1h,18min, Ludvika på endast 30min och slutligen Fagersta på endast 13min.

Övrigt om närområdet

Vad skola är en hemtrevliga byskola belägen mitt i centrala Vad. På Vads skola går elever i förskoleklass, år 1, 2 och 3. Skolan är godkänd miljöskola enligt Skolverkets kriterier och har skogen och sjön på bekvämt gångavstånd. Äldre barn går sedan vidare i Söderbärke skola som inhyser elever från åk 4-9. Förskola finns även det i Vad. Den är belägen i direkt anslutning till Vad skola och består av 2 avdelningar - avdelningarna Lingonet och Blåbäret. Förskolan är sammanbyggd med Vads skola och man har ett nära samarbete med Vads skolas fritidshem vid öppningar och stängningar.


Intresseanmälan

Tipsa om tomten


KartaBilder