Kolhusvägen 42

Björsjö, Smedjebacken

Bygg ditt drömboende med VM Passivhus!

Bygg ditt drömboende tillsammans med VM Passivhus, i detta exempel ser ni villa G 76 SL. VM Passivhus levererar framtidens hus med minsta möjliga miljöpåverkan och med ekologiska byggmaterial. Dessutom är de så gott som underhållsfria vilket verkligen är någonting en husköpare kommer kunna njuta av i många år efter inflytt. Det som särskiljer VM Passivhus från många övriga husleverantörer är att de har utvecklat ett unikt & hållbart koncept som ligger precis rätt i tiden. Med den chockhöjning som skett av priser på trävaror och att cement av allt att drömma kommer bli en bristvara i framtiden, samt de krav på miljötänk som nu ställs på fastighetsmarknaden, måste husbyggnationen anpassas och använda den byggteknik som faktiskt finns på marknaden idag. VM Passivhus innehar just den efterfrågade byggtekniken och med sitt koncept är de nu ledande på marknaden. Passivhus Serie FH har samma grund, vägg och tak konstruktion som VM Plusenergihus. Detta innebär att huset har oerhört bra isolering med ett U-Värdet på 0,11. Även standarden på fönster, dörrar, golv, kök och bad är detsamma som Plusenergihusen. Det som skett med husserie FH är att man valt att "banta" ned husets utrustning såsom solpaneler, golvvärme, värme och ventilationssystem och tagit in dessa som tillval för att möjliggöra leverans av ett nästintill osannolikt prisvärt nybyggt hus för den medvetne köparen. Husen har fortsatt permanent boendestandard men ni som kund kan med tillvalen välja vilken prisnivå och standard som passar er. Alla bekvämligheter som bantats ned kan ni som köpare med enkelhet välja till som ett tillval. Läs mer på www.vmpassivhus.se, följ länken i denna annons. Dessa tomter ligger i idyllen Björsjö där mycket påminner om "Alla barnen i Bullerbyn". Här ser man barn i alla åldrar springa mellan gårdarna och hitta på hyss. Här kommer man långt bort från stadens brus samtidigt som man har grannar och en sann "bymentalitet". Nu i dessa tider har fler och fler människor börjat värdesätta livskvalité på ett helt nytt sätt där lugn och ro, trygghet och gemenskap står högt upp på agendan. Allt detta erbjuds här. Just nu finns här 7 olika tomter till salu där alla har olika former och storlekar. Här kan du välja vilken tomt som skulle passa just dig och dina behov bäst och sedan välja en hustyp som passar er och era behov bäst. Det finns ett 20tal olika färdiga husvarianter att välja på, men det finns även möjlighet att skräddarsy dessa villor så att du får ditt absoluta drömboende. Samtliga husmodeller erbjuds med stilrena och bra materialval, exempelvis med 3 stavs ekparkett och klinkers i hallen m.m. Möjlighet till olika tillval som exempelvis köksändringar, kamin, garage och altan går utmärkt att göra till samtliga husmodeller. Priset på detta hus inklusive tomt, från 2,395,000:-. Anslutningsavgift till kommunalt V/A ingår, elanslutningsavgift tillkommer utöver priset. Välkommen hem!

Fakta

Utgångspris
2 395 000 kr
nyckelfärdigt hus
Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

75 m²

Biarea

12 m²

Tomtarea

1 494 m²

Byggnadstyp

1-plansvilla med sovloft

Byggnadsår

2022/2023

Fastighetsmäklare

Profil

Elin Bornesäter

070-924 99 76

elin@nokus.se

Övrigt

Vill ni se en film på detta hus följ gärna denna länk till vår youtube-kanal: https://youtu.be/skEGQ6_faTI.

Planlösning

Välkommen in i Passivhus Serie FH G 76 SL! Denna villa bjuder på stora fönster i varje rum som ger maximalt med ljusinsläpp. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som gör det enkelt att umgås vid exempelvis middagsbjudningar. Tre sovrum, badrum med oinredd tvättstuga alt bastu. Genom helglasad balkongdörr i vardagsrummet tar du dig ut till trädgårdens baksida. 2 rymliga loft förråd.

Rum

 • Hall

  Här välkomnas du in i en praktisk entré med plats för förvaring, i entrén finner du garderober. Materialval med klinker och målade väggar.

 • Kök

  Kök (IKEA) i öppen planlösning mot vardagsrum med 3-stavs ekparkett, målade väggar och stora fönsterpartier. Köksinredningen samt hushållsmaskinerna är från IKEA. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, mikrovågsugn, kyl och frys. Gott om plats för matgrupp och bra arbetsytor.

 • Vardagsrum

  Vardagsrum i öppen planlösning mot köket med 3-stavs ekparkett, målade väggar och stora fönster. Genom en helglasad balkongdörr i vardagsrummet tar du dig ut på tomten.

 • Sovrum 1

  3-stavs ekparkett, målade väggar och garderober.

 • Sovrum 2

  3-stavs ekparkett, målade väggar och garderober.

 • Sovrum 3

  Loft trappa upp till Sovrum 3 med laminatgolv, målade väggar och 2 stora loft garderober.

 • Badrum

  Badrum med klinker, väggar med Fibo våtrumsskivor och ett öppningsbart fönster. I badrummet finner du handfat i kommod, toalett och dusch. Förberett utrymme för bastu alternativt tvättstuga.

Tomt

Uteplats, terrassdäck och swimmingpool finns som tillval.

Planbestämmelser

Byggnadsplan Vattenskyddsområde Naturreservat

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Smedjebacken Björsjö GA:4 ändamål: Vägar, Grönområden

Bilplats

Garage, carport eller likvärdigt finns som tillval.

Ventilation

Vent 100 självdragsvent, Paxefläkt i bad.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp Avgift till samfällighet tillkommer.

Energideklaration

Utfört

Ej utförd

Drift per år

Försäkring

3 500 kr

Vatten/avlopp

4 000 kr

Renhållning

3 200 kr

Summa

10 700 kr

De angivna driftkostnaderna är schablon men väl förankrade i verkligheten. Anledningen bakom de extremt låga driftkostnaderna är att husets uppvärmning samt elförbrukning kostar 0kr/år med anledning av att det är ett +energihus. Ha dessutom i åtanke att när du bygger nytt hus idag betalar du ingen fastighetsskatt de första 15 åren.

Taxeringsuppgifter

Typkod

210, Småhusenhet, tomtmark.

Totalt

118 000 kr

Mark

118 000 kr

Skatt/avgift

1 180 kr

Taxeringsår

2018

Närområde

Från Björsjö är det 18km till Ludvika, 14km till Smedjebacken, 16km till Söderbärke, 96km till Västerås och slutligen 199km till Stockholm. Kort och gott har man allt väsentligt inom bekvämt pendlingsavstånd samtidigt som man bor lantligt och lugnt med närhet till skog och natur. Inom bekvämt pendlingsavstånd finner man flertalet skolor och förskolor. Exempelvis i Hagge, åk F-6, 14km, Kyrkskolan i Smedjebacken åk 4-9 14km, Solhyttan förskola i Söderbärke 16km, Fridhem förskola i Smedjebacken 14km.

Byggnad

Typ

1-plansvilla med sovloft

Byggår

2022/2023

Bjälklag

Sandwichelement

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Laminat med putsprofil

Grund

Sandwichelement

Stomme

Sandwichelement

Uppvärmning

Luftvärmepump och elradiatorer

Tak

Falsad plåttak

Fönster

3-glas isolerfönster av PVC

Övrig byggnader

På tomten är det tillåtet att bebygga maximalt 250 kvm.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder