Kolhusvägen 36

Björsjö, Smedjebacken

Bygg ditt drömboende med VM Passivhus!

Bygg ditt drömboende tillsammans med VM Passivhus, i detta exempel ser ni plusenergivilla G 120 SL. VM Passivhus levererar framtidens hus med minsta möjliga miljöpåverkan och med ekologiska byggmaterial. Dessutom är de så gott som underhållsfria vilket verkligen är någonting en husköpare kommer kunna njuta av många år efter inflytt. Det som särskiljer VM Passivhus från många övriga husleverantörer är att de har utvecklat ett unikt & hållbart koncept som ligger precis rätt i tiden. Med den chockhöjning som skett av priser på trävaror och att cement av allt att drömma kommer bli en bristvara i framtiden, samt de krav på miljötänk som nu ställs på fastighetsmarknaden, måste husbyggnationen anpassas och använda den byggteknik som faktiskt finns på marknaden idag. VM Passivhus innehar just den efterfrågade byggtekniken och med sitt koncept är de nu ledande på marknaden. Plusenergihusen har monterade solpaneler med en kapacitet på ca 12,000-15,000 kWh beroende på husstorlek. Ett VM Plusenergihus förbrukar ca 6,000-7,000 kWh. Vi skapar boende som inte bara är självförsörjande med energi / el utan också kan begränsa förbrukningen av fossila bränslen. Elöverskottet på ca 6,000-8,000 kWh som solpanelerna tillverkar räcker ledigt att ladda/driva en elbil. Ett VM Plusenergihus med elbil kan innebär en driftkostnadsbesparing på över 100,000:- / år kontra ett traditionellt trä / stenhus med en fossilbränsledriven bil. Läs mer på husfabrikantens hemsida. Läs mer på VM Passivhus hemsida, följ länk i denna annons. Dessa tomter ligger i idyllen Björsjö där mycket påminner om "Alla barnen i Bullerbyn". Här ser man barn i alla åldrar springa mellan gårdarna och hitta på hyss. Här kommer man långt bort från stadens brus samtidigt som man har grannar och en sann "bymentalitet". Nu i dessa tider har fler och fler människor börjat värdesätta livskvalité på ett helt nytt sätt där lugn och ro, trygghet och gemenskap står högt upp på agendan. Allt detta erbjuds här. Just nu finns här 7 olika tomter till salu där alla har olika former och storlekar. Här kan du välja vilken tomt som skulle passa just dig och dina behov bäst och sedan välja en hustyp som passar er och era behov bäst. Det finns ett 20tal olika färdiga husvarianter att välja på, men det finns även möjlighet att skräddarsy dessa villor så att du får ditt absoluta drömboende. Samtliga husmodeller erbjuds med stilrena och bra materialval, exempelvis med 3 stavs ekparkett och klinkers i hallen m.m. Möjlighet till olika tillval som exempelvis köksändringar, kamin, garage och altan går utmärkt att göra till samtliga husmodeller. Priset på detta hus inklusive tomt, från 3 795 000kr. Anslutningsavgift till kommunalt V/A ingår, elanslutningsavgift tillkommer utöver priset. Välkommen hem!

Fakta

Utgångspris
3 795 000 kr
nyckelfärdigt hus
Rum

5 st

Sovrum

4 st

Boarea

142 m²

Biarea

27 m²

Tomtarea

1 554 m²

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

2022 / 2023

Fastighetsmäklare

Profil

Elin Bornesäter

070-924 99 76

elin@nokus.se

Övrigt

Anslutningsavgift för el är 37 500kr.

Planlösning

Välkommen in i Plusenergihus G 120 SL! Denna villa bjuder på stora fönster i varje rum som ger maximalt med ljusinsläpp. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som gör det enkelt att umgås vid exempelvis middagsbjudningar. Fyra sovrum, badrum och tvättstuga. Genom helglasad dubbeldörr i vardagsrummet tar du dig ut till trädgårdens baksida. Loft med sovrum och badrum.

Rum

 • Entré

  Här välkomnas du in i en praktisk entré med plats för förvaring, i entrén finner du även en klädkammare. Materialval med klinker och målade väggar.

 • Kök

  Kök (IKEA) i öppen planlösning mot vardagsrum med 3-stavs ekparkett, målade väggar och stora fönsterpartier. Köksinredningen samt hushållsmaskinerna är från IKEA. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. Gott om plats för matgrupp och bra arbetsytor.

 • Vardagsrum

  Vardagsrum i öppen planlösning mot köket med 3-stavs ekparkett, målade väggar och stora fönster. Genom en helglasad dubbeldörr i vardagsrummet tar du dig ut på tomten.

 • Badrum 1

  Badrum med klinker, Fibo våtrumsskivor och öppningsbart fönster. I badrummet finner du handfat i kommod, toalett, badkar och tvättmaskin.

 • Sovrum 1

  Sovrum 1 med 3-stavs ekparkett, målade väggar och garderober

 • Sovrum 2

  Sovrum 2 med 3-stavs ekparkett, målade väggar och garderober

 • Sovrum 3

  Sovrum 3 med 3-stavs ekparkett, målade väggar och garderober.

 • Sovrum 4

  Sovrum 4 med 3-stavs ekparkett, målade väggar och garderober.

 • Badrum 2

  Badrum med klinker, Fibo våtrumsskivor. I badrummet finner du handfat i kommod, toalett & dusch.

Tomt

Tomten får bebyggas med 250kvm.

Uteplats, terrassdäck och swimmingpool finns som tillval.

Planbestämmelser

Byggnadsplan Vattenskyddsområde Naturreservat

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Smedjebacken Björsjö GA:4 ändamål: Vägar, Grönområden Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 2061-540.1

Ventilation

Decentraliserad IV SMART+ återvinning.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Anslutningsavgiften för VA är inkluderat i priset angivet i denna annons för nyckelfärdigt hus. Avgift för samfällighet tillkommer.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Drift per år

Försäkring

4 000 kr

Vatten/avlopp

4 600 kr

Renhållning

3 200 kr

Summa

11 800 kr

De angivna driftkostnaderna är schablon men väl förankrade i verkligheten. Anledningen bakom de extremt låga driftkostnaderna är att husets uppvärmning samt elförbrukning kostar 0kr/år med anledning av att det är ett +energihus. Ha dessutom i åtanke att när du bygger nytt hus idag betalar du ingen fastighetsskatt de första 15 åren.

Taxeringsuppgifter

Typkod

210, Småhusenhet, tomtmark.

Totalt

119 000 kr

Mark

119 000 kr

Skatt/avgift

1 190 kr

Taxeringsår

2018

Närområde

Från Björsjö är det 18km till Ludvika, 14km till Smedjebacken, 16km till Söderbärke, 96km till Västerås och slutligen 199km till Stockholm. Kort och gott har man allt väsentligt inom bekvämt pendlingsavstånd samtidigt som man bor lantligt och lugnt med närhet till skog och natur. Inom bekvämt pendlingsavstånd finner man flertalet skolor och förskolor. Exempelvis i Hagge, åk F-6, 14km, Kyrkskolan i Smedjebacken åk 4-9 14km, Solhyttan förskola i Söderbärke 16km, Fridhem förskola i Smedjebacken 14km.

Byggnad

Typ

1½-plansvilla

Byggår

2022 / 2023

Bjälklag

Sandwichelement

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Laminat med putsprofil

Grund

Sandwichelement

Stomme

Sandwichelement

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme, luft/vattenpump

Tak

Falsad plåttak

Fönster

3-glas isolerfönster

Övrig byggnader

Tillval kan göras: Kamin, Altan, Annat fabrikat på kök mm.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder