Arons Eriks väg 55

Skräddarbacken, Borlänge

Bekvämt och barnvänligt boende på Skräddarbacken

Med en insynsskyddad trädgård som gränsar till skogen finner man här det bästa av två världar där man får känsla av att bo i villa men med det delade ansvaret man får av en bostadsrätt . Ett bekvämt boende helt enkelt. I närområdet finner du elljusspår, längdskidspår på vintern, cykelleder på sommaren och en fantastisk fin badplats vid Dammyran. Huset är beläget på en hörntomt som gränsar till ett skogsområde och man kan här med enkelhet föreställa sig att barnen leker fritt sommar som vinter. Bostadsrättsvillan uppgår till 108kvm och har 3 rejäla sovrum, ett mindre sovrum/ kontor, två badrum som båda renoverats under 2021 samt ett kök och ett trevligt vardagsrum. Helt perfekt för familjen som vill som söker lugnet men som ändå vill ha närheten till skola, förskola, cykelvägar och kommunikationer. Goda kommunikationer finns i närområdet till såväl centrum som direktbuss till Falun. Välkommen hem!

Fastighetsmäklare

Profil

Elin Bornesäter

070-924 99 76

elin@nokus.se

Kökstyp

Kök.

Rum

 • Hall

  En stor hall med bra möjligheter för klädförvaring samt avhängning finns.

 • Kök

  Ett mycket trevligt kök (IKEA) som renoverat 2017. I samband med renoveringen så installerades en integrerad diskmaskin samt en inbyggd micro. Köket är välplanerat med bra arbetsytor och plats för ett större middagsbord. I anslutning till köket finner man en mindre men mycket praktisk tvättstuga med groventré. Tvättmaskin och torktumlare byttes ut 2020.

 • Vardagsrum

  Stort vardagsrum med fräscha ytskikt och utgång till den takade altanen. Mycket välkomnande rum med fönster i tre väderstreck.

 • Toalett/dusch Entréplan

  Dusch och handfatskommod. Renovering färdigställd 2021. Matta på golv och vägg.

 • Sovrum 1

  Ett sovrum med gott om utrymme och fönster ut mot bostadens baksida.

 • Sovrum 2

  Spegelvänt från sovrum 1 men för övrigt lika. Fönster som vetter ut mot bostadens framsida.

 • Sovrum 3

  Husets största sovrum med plats för dubbelsäng och med en egen tillhörande walk-in closet.

 • Sovrum 4/kontor

  Här har man valt att bygga ett mindre sovrum/kontor där man tidigare hade en möblerad hall. Det är ett litet sovrum/kontor men praktiskt. Extra lämpligt för den som arbetar hemifrån.

 • Badrum Övervåning

  Renoverades samtidigt som badrum på entréplan 2021. Matta på golv och vägg.

Månadsavgift

5 800 kr/mån

inkl. värme, VA, sopor, comhem, brf-tillägg

Balkong, uteplats och bilplats

I anslutning till entrén finns farstukvist med plats för en sittgrupp. Från vardagsrummet leder en balkongdörr ut till den takade altanen .

Garage med vidbyggt förråd av typen pargarage ihop med grannen finns och ingår i månadavgiften. Garageport samt förrådsdörr bytt av föreningen 2021.

Våning och hiss

Fristående bostadsrättsvilla i två våningar.

Energideklaration

Utfört

Ej utförd

Elektricitet

Nätbolag

Borlänge Energi

Leverantör

Borlänge Energi

Förbrukning

8 232 kWh/år

Drift per år

Försäkring

1 360 kr

Elförbrukning

11 727 kr

Summa

13 087 kr

Byggnad

Typ

Bostadsrättsvilla

Byggår

1988

Renoveringar

Toalett och dusch på entrèplan renoverades samtidigt som badrum på övervåningen 2021. Föreningen målade om fasaden 2021.

Övrig byggnader

En föreningslokal med bastu finns för medlemmar att tillgå utan kostnad.

Förening

Namn

Brf Helge 2.

Organisationsnr

716456-7401.

Gatuadress

Box 258.

Postnr

78123.

Ort

Borlänge.

Tillåter dubbelt ägande

Ja.

Om föreningen

Förening äger och förvaltar fastigheterna Helge1,2 och 3. Under året 1988 uppfördes på fastigheterna 40 småhus med bostadsrätt. Föreningen äger och förvaltar dessutom fastigheten Helge S1. På fastigheten uppfördes 1989 1 hus med adress Aron Eriks väg 83 som används som gemensamhetslokal. Föreningslokal med bastu finns för medlemmar att tillgå utan kostnad.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Renoveringar

2003-2011 Alla Värmepannor har bytts ut. Garageportar har satts in under åren 2002-2009. Målning av fasader på samtliga hus och carportar samt fönster som påbörjades 2009 har slutförts. Samtliga tak är besiktade 2010 och trasiga takpannor har bytts liksom skadade vindskivor.. Alla ytterdörrar är utbytta fram till 2011. Nocktätning är gjord på samtliga hus, skogen gallrades, underhåll av asfalten är påbörjad, termostater har bytts ut i resterande hus samt varvstyrda pumpar och styrutrustning till dessa i samtliga fjärrvärmecentraler under 2013. Taken i Helge 2 har rengjorts och behandlats mot mossa och annan påväxt under 2014-2015. Ny asfalt har lagts på infarten Helge 2 nedre och övre, samt förbättringar enligt plan under 2014-2015. Påbörjat byte av förrådsdörrar 2017. Fortsatt asfaltering. Fortsättning byte av förrådsdörrar 2017. Byte av kranar för ingående vatten och fjärrvärme. Se över ventilation. Fortsatt byte av gatubelysning. Kostnad för vattenskada under året reglering sker 2019. Årets underhåll 2020, ommålning av samtliga husfasader. Byte av 20 garageportar. Ommålning av sopstation. Planerat underhåll , byte av garageportar.

Äger marken

Nej.

Tv och bredband

Värme, vatten ,kabel-TV samt internet via comhem ingår i avgiften.

Tillåter juridisk person som köpare

Ja.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

40 st.

Pantsättningsavgift

476 kr.

Överlåtelseavgift

1 190 kr.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder