Werkmästergatan 31:32

Lerdal, Rättvik

Vem vill inte vakna upp och se ut över Siljan och Rättvik?

Här i Rättvik, i hjärtat av Dalarna, har du nu chansen att förvärva en tomt och skapa ditt alldeles egna drömboende. Totalt kommer här släppas tre tomter för byggnation av fristående villor i samarbete med Anebyhusgruppen. Tomterna är belägna i Lerdal, ett familjevänligt bostadsområde med gångavstånd in till Rättviks centrum och känt för sin milsvida utsikt över Siljan. Här kan man med enkelhet föreställa sig hur man sitter och njuter av lugnet och utsikten med en kaffekoppen i handen men samtidigt finns i närområdet mängder av olika aktiviteter för stora som små. Som exempel har du Dalhalla 20min bort som under åren utvecklats till ett konserthus av världsklass. Dalhalla har ordnat konserter med en mängd olika världsartister under åren så som John Fogerty, Simple Minds, Patti Smith, Tom Jones, Toto, Sting, The Beach Boys, Scorpions, Takida, Deep Purple m.f. Rättviks fina skidbacke ligger i direktanslutning till Lerdal och även Rodelbanan i Rättvik finner du inom gångavstånd från tomterna. Känner du för en lugnare aktivitet så kan du ta en promenad eller cykeltur ned till Siljans finaste badstrand belägen mitt i Rättvik som kännetecknas av den 628 m långa bryggan som byggdes 1895. Och när du är här får du inte glömma att den goda rättviksglassen! I denna annons ser du ett exempel på vad du skulle kunna få för pengarna om du valde att skapa ditt drömboende på denna tomt. Vi har räknat på en byggnation av Anebyhusgruppens husmodell Fokus 133 men ha i åtanke att du självklart kan välja att uppföra annan husmodell från Anebyhusgruppen om du så skulle önska. Fokus 133 består av hela 6 rok, varav 4 sovrum och 2 sällskapsutrymmen fördelat på sina välplanerade 133kvm i ett plan. Det här är ett hus väl lämpat för en barnfamilj och skulle endast kosta ca 3 795 000kr att bygga. I vårt räkneexempel där vi kommit fram till cirkapriset 3 795 000kr har vi inkluderat priset för tomt, anslutning VA, anslutning el, kommunala avgifter samt Anebyhusgruppens 1-plansvilla Fokus 133. I priset ingår också totalentreprenad så du beställer, de bygger och du får nyckeln när det är klart, enklare än så blir det inte. För er som är uppmärksamma så kommer ni notera att vi 2021-06-14 höjt cirkapriset i denna annons och det beror på att Anebyhusgruppen genomfört en prishöjning på materialsatsen p.g.a. höjda virkespriser. Det hus ni ser på bilden i annonsen är en illustrerad bild på Anebyhusgruppens husmodell Fokus 133. Skulle ni önska bygga annat hus från Anebyhusgruppen än just detta så går det självklart bra. Ni kan välja helt fritt bland samtliga husmodeller från Anebyhusgruppen. Har ni frågor eller funderingar beträffande tomterna kontakta mäklaren. För frågor kopplade till husmodell går det även bra att kontakta säljaren på Anebyhusgruppen direkt, kontaktperson Stefan Nätz 0761-910485. Välkommen hem!

Fakta

Utgångspris
3 795 000 kr
cirkapris
Rum

6 st

Sovrum

4 st

Boarea

133 m²

Tomtarea

1 758 m²

Byggnadstyp

1-plansvilla

Fastighetsmäklare

Profil

Elin Bornesäter

070-924 99 76

elin@nokus.se

Planbestämmelser

Detaljplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Rättvik Lerdal GA:18, Gemensamhetsanläggning: Rättvik Lerdal GA:19, Gemensamhetsanläggning: Rättvik Lerdal GA:7 ändamål: Vägar, Samfällighet: Rättvik Lerdal S:54 Ledningsrätt kommer skrivas in som avser kommande VA-ledningar.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Drift per år

Vägsamfällighet

1 500 kr

Summa

1 500 kr

Vid byggnation ska besiktning av vägen ske före samt efter avslutad byggnation och eventuella skador åtgärdas av fastighetsägaren.

Taxeringsuppgifter

Typkod

210, Småhusenhet, tomtmark.

Totalt

483 000 kr

Mark

483 000 kr

Skatt/avgift

4 830 kr

Taxeringsår

2019

Närområde

Lerdal är ett centralt beläget bostadsområde välkänt för sin vackra utsikt över Siljan och Rättviken. Nedanför Lerdalsberget finner du båthamn och badplats vid Siljan. Lerdal är ett område man med enkelhet kan föreställa sig att bo och trivas i och de boende består av alla åldersgrupper. Bebyggelsen är mestadels permanentboende men det finns även en del fritidshus i området. Både sommar- och vintertid kan man söka sig till slalombacken (Tolvåsberget) som ligger inom nära angränsning till Lerdal, se gärna bilderna över översiktsvy. Här finns rodel, paintball, längd- och utförsåkning. I backens toppstuga finns café med en enastående utsikt över Siljan och nejden. Från Lerdal är det gång -och cykelavstånd till Siljans sandstränder och båthamn.

Kommunikation

Kommunikation Genom Lerdal går busslinje 355. Inom gång- cykelavstånd från Lerdal finns buss- och tågstation.

Service ställen

Inom gångavstånd i Centrum finns flertalet butiker, restauranger och mataffärer.

Övrigt om närområdet

Från Lerdal tar men sig snabbt in till centrala Rättvik där du finner skolor, fritids, förskolor. Nyhedsskolan är belägen i Centrala Rättvik, med grundskola (klass 1-5). Därefter studerar eleverna på Rättviksskolan (klass 6-9) som ligger intill Nyhedsskolan. Ca 1 km från Centrum finns även Stiernhööksgymnasiet som har ett brett urval av utbildningsprogram. Förskola, fritids och dagis finns även det i Centrala Rättvik.

Byggnad

Typ

1-plansvilla


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder